Friday, May 15, 2009

Award 2

1. Copy award di atas untuk diletakkan di blog anda..
Okay done. Siap. Kekekeke. Kaler pink, boleh tahan laa.. pinknya...!

2. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini
Pertama,Dia seorang perempuan yang sangat tidak setia. bercinta dgn 13 orang lelaki pada satu masa yang sama. Dan yang paling saya tahu dan kena tahu adalah Kibumie. Siapa didalam rumah ini tidak kenal Kibumie. Sila angkat tangan dan keluar.

Kedua, Kami kenal dari kecil. dari saya lahir hingga lah sekarang. Dia sangat kerek. i tell u!
dia selalu kata saya manja. padahal saya tidak. siapa berani cakap saya manja. sila angkt kaki sendiri dan keluar ikt tingkap. (berbalik kepada isu asal.) dari kecil hingga sekarang dia masih hidup. dan hidupnya di ceriakan dengan satu warna iaitu Pink. Kalau tidak percaya pergi la ke blog beliau.

Ketiga, Dia juga suka berlagak menjadi ulat buku. dalam bilik dia dah penuh dgn buku. Buku disini bukan buku QS atau Archi yang cantek2. tetapi novel. Setiap hari menyuruh saya membwanya ke kedai buku utk mencari buku yang dikatakan keluar on May. tapi harammm.. setiap kali pergi kedai buku dalam kehampaan. penat ja saya drive. Dia ni dah la pemalas nak drive. saya ja la jadi driver dia tanpa gaji. Sayang punya pasal kat kakak... driver tak bergaji pon jadi laa~

Keempat,Sekarang dia sudah pandai masak. even tak bereapa nak sedap macam saya masak laa...HAHAHAHA A spagethi hari tu kira orait jugak laaa..Sekarang mama dah suruh kakak belajar masak.. heheh, terasa nnti bakal dapat abg ipar pulak.. Ohhh, Kibumie. HAHAHAH

Kelima, She's korean addicted. Korang tnya pasal SUJU, SS501, FT Island, Super Junior.
bnyak lagi laa.. semua dia kenal. Perempuan Skirt pendek segala pon dia kenal. Dia juga dah boleh translate korean tu BM. i mean kami tak faham subtitles tapi dia boleh terangkan dengan very well...huhuh



3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.
Hobi saya ketika lapang adalah duduk dirumah sambil berlagak comel dgn lappy sendiri. HAHAHHA mengupdate blog dan membaca. Aha, saya juga rupanya suka membaca. tapi tidak seulat buku izzati hidzir. She have a lot a novel i tell u already aite?Ok, next..

Hobi kaki berjalan. kalau boleh saya ingin berjalan hingga benua orang. Saya teringin nak pergi Jordan, Europe, NZ, dan saya paling teringin nak pg Istanbul. Nak tgk blue mosque. nampak sangat cantek. Faktanya, saya tidak pernah melekat secara sendiri dirumah. Celik ja mata terus fikir nak kemana hari ni..

Saya juga suka ke Shopping Complex berdekatan dengan rumah ni. CS. Entah apa yang dicari pon tidak tahu. tapi memang suka ke sana. dan lepakkan kaki di Mcd. McD bagai ada daya penarikannya. Faktanya, ada seorang yang hensome di McD i lovin it.. AHAHAHHA

Saya tidak suka bersukan jugakkk. Sebab dgn bersukan akan keluarkan peluh. Saya tidak suka berpeluh. saya juga tidak suka menghasilkan peluh secara suka rela. tak percaya.. pergi tnya kawan2 secampus. semua org kenal dgn alasan dgn kaki patah.

saya juga tidak suka pergi shopping dgn perempuan yang penyakit shopping mengalahkan perempuan jalang girlish yang shopping. habis kaki ku patah. Faktanya, i hate to waiting someone yang suka try baju but dont buy it. Takder duit jgn try. Buang masa. For me, kalau dah suka beli laa.. jgn pergi try-try then tidak membeli. dan lagi satu jangan keluar nak 'Window shopping' kalau nak berjimat.

4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka..

  • Jesrina- seorang gadis yang kecil molek dan cute. saya sukakan rambut dan mata dia. dulu dia pernah bagi saya award. sekarang saya mau bagi dia jugak.. heheheh :D

  • Safia- atlit sekolah. kawan dari sekolah rendah. Adik beradik dia panggil dia angah. dia ada adik yang bernama sarah. saya ingat adik dia sebab rambut adik dia cool. ori ya know.

  • Afdhal- President kolej yang mantap. kuatkan semangat anda. saya sentiasa menyokong anda.bila dah jumpa aisya jgn lupakan atikah.. cewahh.

  • Mie- bila nak belayar. dia juga cool. suka warna biru. (rasanya) pirates yang cool. penah tgk senapang gajah askar yang jaga kapal dia. Erti perkataan lain bila date dgn dia kerja cerita pasal kapal. but i do like it.

  • Nini- Junior yang rocx. suka berblog juga. macam kakak atikahnya.. heheheh! Nini is nini cant be neno~HAHAHAH...

  • Dr Dee- Saya pernah ke rumahnya di Kelantan dahulu. masa side visit ke Jeli dulu. dia cool. dia panggil saya kakak Baby. Sila highlight kakak baby tau.. HAHAHAH entah kenapa ila bagi nama secomel itu kepada saya dahulu.

  • Kakak Ling-ling. Sabahan, dah nak kawen. tgh tunggu kad jemputan sekarang ni. mana aci mie dah dapat dulu. im jeles. btw, she very like dgn manik-manik labuci. heheheh

4 comments:

zaT lorh! said...

I masak sedap tao.. tu first time buat of cos la ada kurang a lil bit here and there tapi korang makan habis jugak kan..

btw I bercinta dengan seorang saja.. yang lagi 12 tue sbanarnya teman tapi mesra..

hish hish I should really need to learn hangul.. nanti da x ckpmelayu da, ckp korea je dgn u'olls.

cikNinineno said...

hakhaha..
y cant be neno?
cikninineno..is nini..nini is neno..and ninineno is nur izni...wah~mantap!ngeee!;p

Mi$$ CindERe||a said...

hahaha...when u cakap korea ja... ayah kick u out.

ehh?? i tot u bercinta with all 13 person tuh?? hehehhehe

zie u masak mmg sedap. hebat lorhh! cuma if u letak kicap sikit.. it'll be superb!! nyumnyummmy~

Mi$$ CindERe||a said...

hahahhaha...
Nini is nini... neno is neno.
coz i wanna write is as nini.. how can be neno pulak.. aduishai~