Wednesday, December 12, 2007

:: jawapan teka-teki::

1) Minyak ape yang disukai oleh
lelaki?
Answer: MINYAKsikan pertandingan
bolasepak Liga-M

2) Kuih ape yang bungkusnya di dalam,
isinya di luar?
Answer: Kuih salah bikin.

3) Binatang ape power Karate?
Answer: Kuda belang.cube kira brape
black belt dia ade.

4) Siape yang menemukan dompet kulit?
Answer: Yang menemukan dompet kulit
tersebut tolong pulangkan kepada
saye.

5) Pintu ape yang walaupun dengan 10
org pun tak leh nak tolak?
Answer: Pintu yang ade tulis 'TARIK'

6) Saya ade 3 kepala, 4 tangan dan 5
kaki...siapakah saya?
Answer: Pembohong...

7) Apa dia 'Jauh di mata, dekat di
hati'?
Answer: Usus

8) Binatang ape yang seluruh anggota
tubuhnya kat kepala?
Answer: Kutu rambut

9) Nenek sape jalannya meloncat-
loncat?
Answer: Neneknye si katak

10) Knape lelaki jarang kene penyakit
anjing gila?
Answer: Sbb lelaki ni kan 'buaya'

11) Ape beza sekretari baik ngan
sekretari kurang baik?
Answer: - Sekretari
baik..................'Selamat pagi
tuan'
- Sekretari kurang
baik...........'Dah pagi ni tuan'

12) Ape persamaan Michael Jordan ngan
Michael Jackson?
Answer: Dua-dua tak kenal
korang...hehe

13) Tukang ape yang kalau dipanggil,
die menjenguk ke atas?
Answer: Tukang gali kubur

14) Nak mencari sikit punye susah,
bile dah dapat buang, ape bendanya?
Answer: Tahi hidung

15) Ape persamaan kain jemuran ngan
telefon?
Answer: Dua-dua kalau dah 'kringgg'
bole diangkat...

16) Knape pokok kelapa kat depan
rumah harus ditebang?
Answer: Mestilah kene tebang, sape
nak cabut pokok kelapa ...gile
ape...

17) Gajah terbang dengan ape?
Answer: Dengan susah payah......

Hah.. Ni ader lagik.

Apa yang mahal pada BMW
answer : Huruf W. Cuba tukarkan W ngan
X. Jadi BMX. Kan murah tu...

Rumah apakah yang gunakan banyak air?
answer : Rumah terbakar

Hitam, panjang, dipeluk dan diapit dua
paha.
answer : Orang sedang panjat tiang
talipon.

1 comment:

Anonymous said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the DVD e CD, I hope you enjoy. The address is http://dvd-e-cd.blogspot.com. A hug.